Ingredience
– 1 středně velká jicama
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Další koření dle preference (například paprika, česnekový prášek, chilli prášek)
Postup:
1. Příprava jicamy
– Jicamu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Můžete použít hobliny nebo speciální nástroj na výrobu hranolek.
2. Předehřátí trouby
– Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
3. Příprava plechu
– Plech na pečení vyložte pečicím papírem nebo ho vymažte olejem, aby se hranolky nepřilepily.
4. Příprava oleje a koření
– V misce smíchejte olivový olej s kořením (sůl, pepř a případně další koření podle chuti).
5. Napláchnutí jicamy
– Nakrájené jicamové hranolky důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte.
6. Promíchání s olejem a kořením
– Přidejte osušené hranolky do mísy s olejem a kořením. Dobře promíchejte, aby byly všechny hranolky pokryty směsí.
7. Rozložení na plech
– Rozložte jicamové hranolky na připravený plech v jedné vrstvě, aby se pekly rovnoměrně.
8. Pečení
– Hranolky dejte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé.
9. Podávání
– Jakmile jsou hranolky hotové, vyjměte je z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Můžete je posypat případným dalším kořením podle vašich preferencí.
10. Servírování
– Podávejte hranolky jako samostatný snack nebo jako přílohu k jinému pokrmu.
Tímto způsobem byste měli mít vynikající jicamové hranolky, které mohou být zdravou a chutnou alternativou k obvyklým bramborovým hranolkám. Dobrou chuť!